top of page
Keresés
Szerző képeFerenczi Alukerítés

Lamellás kerítés: egyszerű és esztétikus megoldás alumíniumból

A lamella jelentése eredetileg vékony lemez, valamint lemezes szerkezetű alapanyag. Ez készülhet többfajta anyagból. A fa szerkezetű lamellás kerítés rendszeres karbantartás mellett is néhány év alatt tönkremehet. A lécek megfakulnak, megrepedeznek, a festés lepattogzik róla, hamar elkezd korhadni a fa. Néhány év elteltével pedig sajnos gyakran elkerülhetetlen a kerítés vagy a lécezés cseréje. Megmutatjuk miért hasznosabb, ha választásunk inkább a alumíniumból készült lamellás kerítésre esik.


Miért jobb választás, ha alumíniumból készül a lamellás kerítés?


Az alumínium lécek rozsdamentes alapanyaga biztosítja, hogy a festés nem pattog le, a lécek nem repedeznek meg. A tönkrement léckerítés egyszerű és tartós alternatívája az alumínium kerítéslécek használata. Az alumíniumból készült lamellás kerítés karbantartásra a továbbiakban szinte egyáltalán nem kell időt fordítani, az idő múlásával az nem megy tönkre.

A gondozásmentes fém kerítéslécek esetében nincs szükség csiszolásra, újrafestésre, karbantartásra, sőt, a beépítést is elvégezzük. A tervezés, gyártás, beépítés mellett garanciát vállalunk az általunk készített és telepített kerítésekért.

Ez a típusú lamellás kerítés ideális minden modern épület köré, biztosítja a levegő szabad áramlását a lamellák között, viszont a belátást lehetetlenné teszi. Nem csak a modern házakhoz illik, hanem a tradicionális épületekhez is.

Minden kötőelem színre festett, takart és rejtett felfogatással készül, ezért kívül és belül is szinte ugyanaz az esztétikai élmény érhető el. A standard színek mellett egyedi színekre is van lehetőség, melyek úgynevezett strukturált felületminőségben készülnek.


Lamellás kerítés, a sokoldalú megoldás a ház körül


A leggyakoribb felhasználási terület, ha kerítésnek használjuk, hiszen időjárásálló felülete és szerkezete van, ennek köszönhetően esztétikus és tartós megoldás is egyben. Azonban nem is gondolnánk, milyen sokoldalúan használható fel a lamellás kerítés.

A lamellás kerítések legjellemzőbb megjelenési formái az alumínium léces kerítés mező, a személybejáró kapu, kétszárnyú nyílókapu és az úszókapu.


Tudjuk mennyire fontosak a részletek, a lamellás kerítés esetében is. Az esztétikát szolgálja, hogy a lábazathoz választható színben készítjük el a lamellás kerítés elemeit, harmonikus képet nyújtva a teljes szerkezetről - nem csak kívülről, hanem belülről is.


Fontos az is, hogy hogyan áramlik a levegő, az utcán közlekedő személyek mennyire láthatnak be a kertünkbe vagy ha kutyát engedünk az udvarra, át tudja-e fúrni magát a kerítésen. Ezért is opció az általunk készített kerítések esetében, hogy megrendelőink tetszőlegesen választhatják ki, mekkora legyen a hézag a lamellák között.


A Ferenczi Fémipari Kft. ötvözi egy klasszikus lakatosüzem fémipari tevékenységéből, a modern technológiák használatából, valamint a megbízható, rugalmas partneri együttműködésből fakadó előnyöket. Forduljon hozzánk bizalommal lamellás kerítés készítésekor is!


21 megtekintés0 hozzászólás

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page